Казват, че името правело човека. От векове родителите се опитват да закодират успеха на детето си в името му, наричайки го Живко, Здравко, Златко, Стоян… Нумеролози и мистици пресмятат буквите в числа и твърдят, че един човек е гениален или повърхностен, ангел или злодей въз основа на крайното число или серия отговори, които получават.

Обичам да характеризирам героите чрез имената им. Затова за Бойна звезда предпочетох агресивни личности от историята, киното и литературата (Конан, Тарзан, Крас, Неро). На Хайтек имената са свързани с високите технологии (Енвидия, Зак, Епъл), а на Да Винчи са подплатени с артистична или митологична окраска (Ален, Икар, Касиопея). Имената на земляните не се различават много от сегашните, като англоезичните и библейските очаквано са доминиращи (Рон, Барби, Давид, Лео). Религиозният Вавилон на Божата планета предполага запазване на традиционни имена, а на безметежната Звездна градина се кичат със слънчеви и цветни категории (Сола, Лили, Лено).

Географските и астрономически названия също не са случайни. Идеята е всяко наименование да бъде допълнително пояснение за очакванията и ролята на съответното място в повествованието. Освен преките отпратки има и някои алюзии – намеци за онези, които обичат да се взират в контекста.