• Наполеон

  Хората вече са населили Бойна звезда, когато на опасно близко разстояние до планетата преминава голям астероид. Защитните системи успяват да го уловят и да му зададат лунна орбита. Новата луна обаче е с размери, които влияят твърде силно върху условията за живот на Бойна звезда. Затова се взема решение луната да бъде разцепена. По-малките парчета, образували се въпреки контролираната експлозия, са “изстреляни” на принципа на прашката към външния край на планетната система.

  Двете основни парчета от астероида са вкарани в безопасни орбити. По-малкото парче е наречено „луна Рамаяна“ и е оставено без човешко присъствие. По-големият спътник е наречен „луна Наполеон“ и на него е изградена учебно-експериментална база. В базата работят съвместно жители от Галакси и Стартрек.

  Наполеон не е тераформирана луна.
   

 • Тропикана

  Тропикана е малка, гореща планета в планетната система, към която принадлежи и Бойна звезда. Тераформирана е частично за туристически цели. Изключително желана дестинация за военни походи, сафарита и обикновени ваканции. Във времената преди пристигането на хората около екватора на планетата пада метеорит. Една част от него се забива в земята, останалата стърчи над повърхността като връх на айсберг. Поради живописната си форма метеоритната скала се превръща в туристически атракцион, около който се изгражда цял развлекателен комплекс. Скалата получава и собствено име: Дивашки резец.