Бойна звезда е сред първите светове, основани при Разселването. Тя приютява хора, които зачитат единствено законите на джунглата: по-силният побеждава, по-слабият бива изяждан. Логично първите заселници са настоящи и бивши военни, мъже на честта и на силата, младежи, зомбирани от екшън-културата, налудничави изобретатели и търсачи на силни усещания. Стотици от тях загиват в битките “всеки срещу всеки”, преди да се появи първият Главнокомандващ.

Бившият военен не се примирява с хаоса на безсмислените лични битки. Сформира малък отряд, който да гарантира сигурността на вече “уседналите” колонисти. Лагерът им се нарича Входна точка, а по-късно e прекръстен на Галакси – в чест на стара космическа одисея.

В другия край на планетата несъгласните с правилата в лагера основават свое селище с името Изходна точка. Там се заселват предимно хора дейни, амбициозни, но несвикнали с подчинение. Те се насочват към завладяване на планетната система. След време градът е преименуван на Стартрек.

Борбата между двете селища продължава с десетилетия, преди жителите им да обединят усилията си в изграждане на единно общество.

От единичен свят Бойна звезда постепенно се превръща в сърце на цяла колонизирана планетна система.

Още информация за планетата ще получите от откъсите ТУК.